Google Chrome OS

/* * Easy Slider 1.7 - jQuery plugin * written by Alen Grakalic * http://cssglobe.com/post/4004/easy-slider-15-the-easiest-jquery-plugin-for-sliding * * Copyright (c) 2009 Alen Grakalic (http://cssglobe.com) * Dual licensed under the MIT (MIT-LICENSE.txt) * and GPL (GPL-LICENSE.txt) licenses. * * Built for jQuery library * http://jquery.com * */ /* * markup example for $("#slider").easySlider(); * *
*
    *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
*
* */ (function($) { $.fn.easySlider = function(options){ // default configuration properties var defaults = { prevId: 'prevBtn', prevText: 'Previous', nextId: 'nextBtn', nextText: 'Next', controlsShow: true, controlsBefore: '', controlsAfter: '', controlsFade: true, firstId: 'firstBtn', firstText: 'First', firstShow: false, lastId: 'lastBtn', lastText: 'Last', lastShow: false, vertical: false, speed: 800, auto: false, pause: 2000, continuous: false, numeric: false, numericId: 'controls' }; var options = $.extend(defaults, options); this.each(function() { var obj = $(this); var s = $("li", obj).length; var w = $("li", obj).width(); var h = $("li", obj).height(); var clickable = true; obj.width(w); obj.height(h); obj.css("overflow","hidden"); var ts = s-1; var t = 0; $("ul", obj).css('width',s*w); if(options.continuous){ $("ul", obj).prepend($("ul li:last-child", obj).clone().css("margin-left","-"+ w +"px")); $("ul", obj).append($("ul li:nth-child(2)", obj).clone()); $("ul", obj).css('width',(s+1)*w); }; if(!options.vertical) $("li", obj).css('float','left'); if(options.controlsShow){ var html = options.controlsBefore; if(options.numeric){ html += '
    '; } else { if(options.firstShow) html += ''+ options.firstText +''; html += ' '+ options.prevText +''; html += ' '+ options.nextText +''; if(options.lastShow) html += ' '+ options.lastText +''; }; html += options.controlsAfter; $(obj).after(html); }; if(options.numeric){ for(var i=0;i'+ (i+1) +'

    50% OFF for KASPERSKY antivirus


    baru2 ini, aku telah pun deal dgn kaspersky malaysia dan telah mendapat pengiktirafan sebagai online distributor untuk kaspersky product.

    harga yg boleh saya tawarkan adalah 50% murah dari harga pasaran. tentu ramai yg ragu2 dgn offer ini.tp biar saya nyatakan lebih lanjut.

    1) apa yg saya tawarkan adalah cuma LICENSE KEY product tersebut. ia tidak di sertakan dgn cd. anda cuma perlu mendownload installer kaspersky dari website,kemudian gunakan license yg telah di beli dari sy.

    sebenarnya anda tidak perlu pun cd yg di beli dari kedai tu,kerana anda cuma menggunakan nya skali je kan?so buat apa bazirkan duit...

    bagaimana ia menjadi begitu murah?
    -kaspersky telah menjimatkan kos cd,packaging, distribution, tax, dealer.

    harga:

    1)untuk KASPERSKY ANTIVIRUS (KAV) 1 user - license setahun = rm30
    2)untuk KASPERSKY ANTIVIRUS (KAV) 3 user - license setahun = rm80
    3)untuk KASPERSKY INTERNET SECURITY (ANTIVIRUS+INTERNET SECURITY) 1 user - license setahun= rm35
    4)untuk KASPERSKY INTERNET SECURITY (ANTIVIRUS+INTERNET SECURITY) 3 user - license setahun= rm90

    harga pasaran (harga di kedai):
    1)KASPERSKY ANTIVIRUS (KAV) 1 user = rm59
    2)KASPERSKY ANTIVIRUS (KAV) 3 user = rm99
    3)KASPERSKY INTERNET SECURITY 1 user = rm69
    4)KASPERSKY INTERNET SECURITY 3 user = rm119

    sesiapa yg berminat boleh hubungi sy 019-3719957

    Linux T's collection

    Barang rare.. Tiada di jual di butik mahupun downtown.

    Menjadi hobi baru teman =). ngeh3..


    CHROME OS- cloud technology

    Kalau 4 5 bulan lepas saya pernah menulis artikel tentang Google melangkah ke kancah Open Sources dgn CHROMIUM OS nya, kini artikel berkenaan seakan menyatakan kebenarannya apabila CHROMIUM OS versi beta telah pun di pasarkan dan sedia digunakan dan diberikan nama FLOW.

    Recover data jika terformat atau terdelete - Tuto

    Tahukah anda.. setiap data yang yang telah ter/di delete yang anda simpan di dalam hard disk, pendrive, memory card ;dll masih boleh di recover semula?


    Tahukah anda..jika anda ingin meng-trade in handset lama anda di kedai, apakah langkah2 yg perlu anda lakukan?

    Gumuu- perkongsian mudah

    klik sini
    aku masuk pertandingan mempromosi web perkongsian, gumuu.. gumuu ni lebih kurang macam rapidshare,4shared,2shared dan byk lagi..cuma yg best nye gumuu ni ialah buatan malaysia.. support beb! so, sape2 yg view blog ni, harap boleh klik link tu yea.. menang dpt tablet android beb..hehehe..

    Tabnabbing- kaedah baru teknik phishing.

    Berhati-hati...
    Teknik terbaru phishing, iaitu dipanggil tabnabbing. kalau sebelum ni, teknik phishing popular untuk mencuri katalaluan dan id pengguna, iaitu dgn cara mewujudkan page palsu yg sebijik sama dgn laman web yg asli. tp biasanya web phishing ni di hantar melalui link yang di hantar kepada email user. dan user tanpa usul periksa terus mengklik pada link tersebut.

    SATU MUHASABAH ; Kenapa Yahudi Bijak

    Artikel yg di copy paste dari seorang teman...

    Setelah berada 3 tahun di Israel kerana menjalani housemanship dibeberapa hospital disana, ada beberapa perkara yang menarik dapat saya perhatikan untuk dijadikan tesis ini, iaitu "Mengapa Yahudi Bijak?".

    ,

    Hacking wireless key WEP/WPA using backtrack

    1stly, tuto ni just untuk education purpose only (ayat klishe). hehehe..

    apa yg diperlukan?
    1)pendrive higer than 2gig
    2)Linux Backtrack -download
    3)Universal USB -download

    Adolf Hitler : Sudut Kisah Yang Jarang Kita Dengar

    Sejarah untuk dikongsi bersama...artikel yg aku dpt dari sahabat di facebook
    Apa yang bakal anda baca ini ialah sebuah email yang saya terima dari seorang kawan dari Arab Saudi...saya terjemahkan ke dalam Bahasa Melayu dan saya kongsi bersama anda semua...

    Chromium OS- Google mengorak langkah ke open source

    Entry kali ni nak cerita sikit tentang Chromium Operating System dari Google. mungkin ramai yg tak tahu tentang apa itu open source. ok open source adalah satu pembangunan sistem yang bebas, yang mana sesiapa sahaja boleh melihat coding, dan juga di izinkan untuk mengubah coding tersebut mengikut citarasa dan keperluan sendiri. Open Source mungkin agak susah bagi siapa yang tidak mahir atau tiada pengetahuan dalam programming, tp apa yang pasti teknologi ini semakin pesat membangun dan pembangunan nya lebih pantas berbanding windows. sebab apa? sebab setiap aplikasi yg telah di-upgrade boleh dan bebas di kongsi, malah "bugs" atau pepijat juga dapat dikurangkan dengan pantas dek kerana kebebasan perkongsian tersebut.

    Respek!!


    lepas kena ddos beramai-ramai haritu, website ni lumpuh..then seminggu lepas tu dia ok balik..

    Diaspora bakal menyaingi Facebook?

    Ketika meng"googling" statistik jumlah pengguna facebook, tbe2 tertarik dgn satu link ni yg mana menulis tentang pembangunan "diaspora" sebagai laman web sosial yg dikatakan lebih privacy daripada facebook.


    Free SMS- no registration and absolutely free!

    First of all, dinasihatkan kepada yg bakal menggunakan khidmat ni, guna dgn berhemah..jgn buat mende x baik..nti masuk neraka..hehehee...

    korang masuk website ni- sini

    just follow instruction yg ni

    plan plan plan

    tiba2 teringat plak aktiviti yg dah lama aku simpan ni,tunggu nak ON je bila terlihat posting sorang sahabat nak pergi white water rafting. Dulu penah dah pegi tempat tu,tp xde la try sbb x cukup corumn..so,kali ni bersempena cuti yg boleh dikatakan sgt2 panjang( sbb abis blaja dah hehehe), aku akan meneruskan "pengembaraan bermula",tempat yg seterusnya ialah Gua Tempurung, dan Sungai Kapar di Gopeng Perak...

    Rahasia Matrix

    Panduan memahami ilmu teori konspirasi

    1-Bukan semua benda di dalam dunia ini adalah hasil konspirasi.

    ,

    Compiz Your Ubuntu Linux

    Untuk melawa-kan lagi desktop korang,ubuntu linux ade bg 1 software yg cool...tp untuk pengguna linux je..windows----sorry,u are out of dated!hahaha :p

    step

    1)klik kat application--->ubuntu software center---->type compiz (kat search box)--->klik simple compizconfig setting manager--->install